Goede Daad Atelier2024-01-19T17:43:02+01:00

Goede Daad Atelier

Bag to School

Wat is het doel van Bag to School?
– ­čÄ» Bag to School heeft als doel financi├źle ondersteuning te bieden aan kinderen op basisscholen door hen essenti├źle leermaterialen te verstrekken, zoals kleurpotloden, stiften, een etui, schaar, en meer.

Hoe waarborgt Bag to School de privacy van de kinderen die worden ondersteund?
– Privacy staat bij Bag to School hoog in het vaandel. We zorgen ervoor dat de ondersteuning discreet wordt verstrekt en dat de identiteit van de ondersteunde kinderen vertrouwelijk wordt behandeld.

Waarom is het belangrijk voor scholen om deel te nemen aan het Bag to School-programma?
– Door deel te nemen aan Bag to School kunnen scholen een positieve impact hebben op het onderwijs van kinderen die financieel minder ruim bedeeld zijn. Het programma verbetert niet alleen de toegang tot leermaterialen, maar maakt het onderwijs ook plezieriger.

Hoe worden scholen geselecteerd om deel te nemen aan Bag to School?
– Scholen worden geselecteerd op basis van samenwerking en overleg met het schoolbestuur. We streven naar een aanpak die is afgestemd op de specifieke behoeften van elke schoolgemeenschap.

Wat omvat het ondersteuningspakket dat aan de kinderen wordt verstrekt?
– Het ondersteuningspakket bevat een assortiment leermaterialen zoals kleurpotloden, stiften, een etui, krijtjes, en andere benodigdheden die bijdragen aan een verrijkte leerervaring.

Kan ik ook een bijdrage leveren aan Bag to School?
– Zeker! Als u ge├»nteresseerd bent in het ondersteunen van Bag to School, kunt u contact met ons opnemen voor meer informatie over hoe u een bijdrage kunt leveren aan ons initiatief. We zijn bereikbaar op 020- 2 389 489

Is er een financi├źle verplichting voor scholen om deel te nemen aan Bag to School?
– Nee, deelname aan Bag to School is kosteloos voor geselecteerde scholen. Ons doel is om financi├źle drempels weg te nemen en een gelijke start voor alle kinderen mogelijk te maken.

 

By |januari 20th, 2024|Categories: Goede Daad Atelier|0 Comments

Broodje in het Mandje

In de bruisende straten van onze buurt vonden we inspiratie in een prachtige traditie die zijn wortels heeft in verre landen: “ask─▒da ekmek,” oftewel “brood aan de haak.”

De geschiedenis van dit ontroerende concept reikt diep in de tijd en getuigt van de kracht van gemeenschap en de kunst van het delen.

Lang geleden, in Turkse gemeenschappen, ontstond het idee van “ask─▒da ekmek.” Het was een eenvoudig gebaar, maar met een diepgaande betekenis. Mensen kochten extra broden en hingen ze op bij bakkerijen, waardoor anderen die het minder breed hadden, zonder kosten een brood konden nemen. Het werd een symbolisch gebaar van naastenliefde, waarbij de gemeenschap samenkwam om voor elkaar te zorgen.

Gevuld met de geest van deze prachtige traditie, willen wij het “Broodje in het Mandje” starten. Ge├»nspireerd door “ask─▒da ekmek,” willen we een lokale gemeenschap cre├źren waarin niemand honger hoeft te lijden. Het mandje zal fungeren als een centrale plek waar buurtbewoners extra broodjes kunnen ophangen, en anderen die het nodig hebben, kunnen er vrijelijk van nemen.

Ons verlangen is om een sfeer van verbondenheid te cre├źren, waar delen de norm is en waar niemand zich buitengesloten voelt. ‘Broodje in het Mandje’ is niet alleen een initiatief; het is een ode aan solidariteit en een herinnering dat kleine daden van vriendelijkheid een positieve golf van verandering teweeg kunnen brengen in onze buurt.

Doe mee met ons verhaal. Laten we samen bouwen aan een gemeenschap waarin het delen van een broodje niet alleen een maaltijd is, maar een uiting van liefde en zorg voor elkaar.  #BroodjeInHetMandje #AskıdaEkmek #DelenMetLiefde

By |januari 19th, 2024|Categories: Goede Daad Atelier|0 Comments

Titel

Ga naar de bovenkant